Skip to content

promocions

a Jafre
promocions
a Jafre

Promoció a Jafre

Últim habitatge ecològic i unifamiliar disponible a Jafre, Baix Empordà

Promoció a Jafre

Últim habitatge ecològic i unifamiliar disponible a Jafre, Baix Empordà

Descripció de la Promoció

L’última parcel·la disponible es troba al nucli urbà de Jafre, un dels pobles amb més vida de l’Empordà. Ubicació estratègica a prop de l’estació de tren de Flaçà (12 min), de Girona (20 min / accés AVE), de Figueres (30 min) i de la Costa Brava, amb la zona d’Empúries i l’Escala com les més properes a 15 min. La vida social és activa i familiar gràcies als diferents serveis i equipaments com el bar social, amb les pistes de futbol i la zona de jocs i atraccions infantils amb vistes al Montgrí, o Can Raliu (reconeguda carnisseria i queviures selecta), o la botigueta de la Marta amb tota mena de queviures i menjars precuinats. En l’àmbit geogràfic i mediambiental el poble s’eleva sobre les ribes del Ter, navegable amb caiac per aquesta zona, ja que ens trobem a tocar de Colomers, l’altre poble riberenc amb moltes ofertes gastronòmiques i mediambientals com les moltes passejades entre camps, boscos, ribes del Ter, la presa de Colomers o la necròpolis romànica de Sidillà. El vessant és immillorable, posta de sol amb els Pirineus i la Llémena des de la mateixa casa però a un minut a peu del Montgrí, el castell i la sortida del sol!

Situació i Planejament Urbanístic

La parcel·la, de 635 m², es troba al poble mateix però en un dels carrers secundaris i per tant gens transitat. Tot i això, és a pocs minuts de totes les botigues i centres socials del poble.

Proposta d'avantprojecte

Aquesta proposta és un avantprojecte i serà el client-usuari-propietari qui decidirà el programa i metratge definitiu durant les fases del Projecte Bàsic i Executiu. Això acabarà definint el nombre de plantes de l’habitatge, així com el tipus de coberta: inclinada de teula, o sostre vegetal transitable.

La proposta ecològica

1. Ordenació Bioclimàtica

CLIMA i POSICIÓ

Terrassa mirador
Tota la parcel·la s’aboca al mirador oest, a ponent, mirant els Pirineus, el Ter, el Rocacorba, les Guilleries…

Aïllament tèrmic i salut
A les façanes sud i oest els murs de terra actuen de regulador tèrmic natural, així com els murs d’est i nord -de fibra vegetal-, que alhora que transpiren, regenera la qualitat de l’aire interior (per l’efecte de la carbonatació de la calç) oferint el més alt nivell d’aïllament tèrmic.

Interior – Exterior, un sol espai a través de les pèrgoles
Tot i l’alt nivell d’aïllament general de tota la casa, les fusteries d’altes prestacions ens donen la possibilitat de mantenir grans parets de vidre connectades amb l’exterior, que mitjançant les terrasses i les pèrgoles, passen a ser parts útils de la vida diària.

2. ECO · Materialitat

Murs de Terra
Textura
Absorció tèrmica

Fibra Vegetal
Aïllament
Confort

Vidre i Fusta
Transparència
Lleugeresa

Ceràmica
Argila km0

Pedra i Formigó
Fonaments

Sostres Verds
Aïllament tèrmic
Aïllament acústic
Impacte paisatgístic positiu
Espai transitable (mirador)

3. Eficiència Energètica

Aigua
Plaques solars
Acumuladors
Reaprofitaments pluvials

Energia
Aerotèrmia
Terra radiant
Plaques fotovoltàiques